HPHC = Samenwerken

HPHC werkt samen met uw medewerkers, leidinggevenden en HR professionals. Gericht op duurzame inzetbaarheid.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.
Vragen? Bel of mail ons.
Vragen? Bel 088 222 5777 of
mail ze via het contactformulier 

Verzuimcijfers Nederland 2009

Geplaatst op 14.4.2010 door HPHC
In 2009 is het ziekteverzuim in Nederland over alle branches gelijk gebleven in vergelijking met 2008 namelijk 4,3%. Het verzuim is in de achterliggende jaren stabiel rond de 4,4% en 4,3%.
 
Ook per branche zijn er geen grote verschuivingen geweest in verzuimpercentages ten opzichte van voorgaande jaren. Het hoogste verzuim in 2009 wordt opnieuw gezien in het "openbaar bestuur". Het verzuim onder de ambtenaren is in 2009 5,3% in 2008 was dit 5,6%. Het laagste verzuim wordt gezien in de "horeca" met een gemiddelde van 3,0% over 2009.
 
Bron: CBS

Geplaatst in: Arbeidsmarkt

Sporten en werk

Geplaatst op 12.4.2010 door HPHC

maandag 12 april 2010 00:00

Werknemers die sporten zijn meer tevreden met hun werk dan niet-sportende collegae. Dit blijkt uit een onderzoek van Monsterboard onder meer dan 12.000 Nederlanders.
 
Wat ook uit dit onderzoek blijkt is dat sporters minder verzuimen door ziekte dan niet sporters (drie versus vijf ziektedagen). Ondanks dit blijkt dat werkgevers maar weinig doen met dit gegeven. Werknemers (83%) geven aan dat hun werkgever het sporten niet stimuleert.
 
Een meerderheid van de ondervraagden in het onderzoek(80%) zegt aan sport te doen waarbij 69% aangeeft dit minstens twee maal per week te doen. Het argument van de niet sportende werknemers om niet aan sport te doen is tijdgebrek.
 
Bijna driekwart (74%) geeft aan een stimulans vanuit het bedrijf te waarderen in de vorm van een korting op een sport abonnement, fitnessapparatuur op het werk of een interne competitie.
 
Bron: Monsterboard

Geplaatst in: Arbo