HPHC = Samenwerken

HPHC werkt samen met uw medewerkers, leidinggevenden en HR professionals. Gericht op duurzame inzetbaarheid.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.
Vragen? Bel of mail ons.
Vragen? Bel 088 222 5777 of
mail ze via het contactformulier 

Muisarm sneller verholpen door psycholoog

Geplaatst op 29.12.2010

"RSI is meer een kwestie van instelling"

RSI-klachten zijn sneller te verhelpen met psychische hulp dan met fysieke oefeningen of aangepaste bureaus. Dat blijkt uit promotieonderzoek van revalidatiearts Marjon van Eijsden. Volgens haar is de beruchte muisarm vaak meer een kwestie van instelling.

RSI is een veel voorkomende aandoening, blijkt uit het onderzoek. Veertig procent van de mensen die voor hun werk veel met een computer werken heeft er last van. Of mensen er door uitvallen hangt af van hun instelling, aldus Van Eijsden. "Vooral angstige of perfectionistische mensen maken zich zorgen over de gevolgen van de klachten en geven aan vaker te lijden aan RSI. Mensen die zeggen geen klachten te hebben ervaren ook wel eens pijn, maar ze vinden dat dat bij het werk hoort en hebben er verder geen last van".

Therapie werkt

Uit het onderzoek blijkt dat veel mensen meer gebaat zijn bij therapie dan bij fysieke maatregelen die gericht zijn op de korte termijn. "Als een angstig iemand te maken heeft met RSI dan kan dat worden opgelost door cognitieve gedragstherapie. Is een werknemer perfectionistisch, dan heeft degene baat bij een begeleiding door een psycholoog."

De bedrijfsartsen van HPHC staan niet alleen voor een fysieke benadering van problemen, maar kijken ook naar psychosociale factoren. Meer weten over het verhelpen en voorkomen van een muisarm? Neem vrijblijvend contact met ons op. 


Geplaatst in:

Korter ziekteverzuim door bundeling krachten

Geplaatst op 20.12.2010
Betere samenwerking kan jaarlijks 0,5 miljard euro besparen

Zieke werknemers kunnen sneller weer aan het werk als er beter wordt samengewerkt door zorgverleners en werkgevers. Ook raken minder mensen arbeidsongeschikt en stijgt de arbeidsparticipatie. De kostenbesparing kan oplopen tot een half miljard euro per jaar.

Dat stelt Hoogleraar Sociale Geneeskunde Han Anema. Hij deed onderzoek aan het VUmc in Amsterdam, waaruit bleek dat intensieve samenwerking tussen alle zorgverleners leidt tot een snellere re-integratie van zieke en arbeidsongeschikte werknemers.

Belangrijke rol voor werkgevers

Zo werden werknemers die al lange tijd thuis zaten met rugklachten behandeld door een team van bedrijfsartsen, medisch specialisten en fysiotherapeuten. Daardoor konden ze vier maanden eerder weer aan de slag, wat per persoon 7000 euro aan een uitkering scheelde. Elke geïnvesteerde euro in dit samenwerkingsverband werd zo 26 euro waard.

Volgens Anema moeten huisartsen gaan samenwerken met bedrijfsartsen en verzekeringsartsen. Ook is er een belangrijke rol weggelegd voor de werkgevers: die moeten volgens Anema passend werk bieden aan zieke werknemers.

Meer aandacht voor arbeidsparticipatie

Anema stelt verder dat de Eed van Hippocrates niet alleen zou moeten bestaan uit de belofte om patiënten te helpen, maar ook uit de belofte dat de arts zijn patiënt zal helpen weer aan het werk te gaan. Het bevorderen van arbeidsparticipatie zou volgens Anema moeten worden opgenomen in het curriculum van medische opleidingen.

Bron: Medicalfacts 


Geplaatst in:

Organisatie presteert beter met vrouw aan het roer

Geplaatst op 15.12.2010

"Mensgerichte leiderschapsstijl werkt"

Hoe meer vrouwen in de top van een bedrijf, hoe hoger de productiviteit. Vrouwen hebben meer oog voor de mensen met wie ze werken dan mannelijke managers en dat leidt tot een hogere prestatie van werknemers. Dat blijkt uit onderzoek van de Katholieke Universiteit Leuven in België. 

Volgens onderzoeker Hein Wendt is het daarom van groot belang om meer vrouwen op leidinggevende posities te benoemen.

Meer oog voor het individu

Mannen zijn vaak taakgericht: ze kijken meer naar wat er moet gebeuren dan naar de mensen die het moeten doen. In onze westerse cultuur werkt dat meestal averechts. Beter is het volgens Wendt om personeel menselijk te benaderen en oog te hebben voor het individu, de zogenoemde ‘mensgerichte leiderschapsstijl’.

Dubbel effect

Vrouwelijke managers beschikken niet alleen zelf over de mensgerichte stijl, ze brengen het ook over op hun mannelijke collega’s in het Management Team. Uit het onderzoek blijkt dat mannen minder taakgericht leiderschap vertonen als er vrouwen in het MT zitten.

‘Meer vrouwen in de top’

Volgens Wendt geeft het onderzoek beleidsmakers sterke argumenten voor een gebalanceerde sekseverhouding in de top. "Niet alleen om vrouwen een eerlijkere kans te geven of onrecht te bestrijden, maar vooral omdat de diversiteit van managementteams een directe, positieve impact heeft op hoe een organisatie het doet."

Bron: Hay Groep

Geplaatst in: