HPHC = Samenwerken

HPHC werkt samen met uw medewerkers, leidinggevenden en HR professionals. Gericht op duurzame inzetbaarheid.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.
Vragen? Bel of mail ons.
Vragen? Bel 088 222 5777 of
mail ze via het contactformulier 

Binden van medewerkers weer bovenaan HR-agenda

Geplaatst op 28.1.2011

Naderende arbeidskrapte verlegt focus

HR-managers richten zich het komende jaar vooral op het binden van werknemers. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van uitzendorganisatie Tempo Team. Bedrijven zijn op zoek naar goed personeel en met de naderende arbeidskrapte in zicht willen ze er alles aan doen om hun talenten ook te behouden. Bedrijven zijn op zoek naar goed personeel en met de naderende arbeidskrapte in zicht willen ze er alles aan doen om hun talenten ook te behouden.

Bedrijven zijn op zoek naar goed personeel en met de naderende arbeidskrapte in zicht willen ze er alles aan doen om hun talenten ook te behouden.

Ruim drie jaar na het begin van de kredietcrisis zien bedrijven dat de markt zich structureel herstelt. Met een aantrekkende economie ligt de focus voor de personeelsmanager in 2011 op het waarborgen van continu

Opvallende beweging

Bepaalden zaken als inkrimping en ontslag, arbeidsvoorwaarden en de kredietcrisis nog de HR-agenda in 2010, nu is de nadruk compleet verlegd. `Natuurlijk zagen we het al aankomen, maar dat deze omslag op dit moment al zo scherp uit het onderzoek komt is opvallend`, zegt Suzanne Jungjohann, HR-directeur bij Tempo-Team. `Je moet als HR-professional vandaag de dag snel kunnen schakelen tussen korte en lange termijn uitdagingen`.

Actuele kennis basis van goed HR-beleid

Het aantrekken en vasthouden van goed personeel vergt de nodige inspanning. Een gedegen kennis van de arbeidswetgeving is daarbij onontbeerlijk, volgens HR-directeur Jungjohann. Dat HR-professionals het vergaren van informatie als belangrijk onderdeel van hun werk zien, blijkt dan ook uit het onderzoek. Eén op de drie HR/managers besteedt gemiddeld meer dan een uur per dag aan het zoeken naar antwoorden op HR-vragen. Bijna de helft maakt daarbij gebruik van internet en Google.
 
Uw verloop van talenten zo laag mogelijk houden? Dit begint bij goed gezondheidsmanagement. HPHC biedt praktische begeleiding.
 
 
 
Bron: Tempo Team

Fruit op het werk steeds meer in trek

Geplaatst op 18.1.2011
Campagne bevordert gezondere leefstijl
 
Werknemers die op het werk een appel, peer of sinaasappel kunnen pakken, gaan bewuster om met hun gezondheid dan voorheen. Dat melden de initiatiefnemers van de landelijke campagne Werkfruit . Steeds meer bedrijven sluiten zich aan.
 
Op dit moment voorzien ruim 16.000 Nederlandse bedrijven hun personeel dagelijks van fruit. Dat is 20 procent van het totale aantal bedrijven met meer dan tien werknemers.
 

Gezondheidsbewustzijn neemt toe

Volgens de initiatiefnemers van Werkfruit gaat het ziekteverzuim mogelijk omlaag met fruit op het werk. Cijfers om dat te onderbouwen zijn er echter nog niet. Wel is al gebleken dat mensen bewuster gaan nadenken over hun gezondheid als ze op hun werk een stukje fruit krijgen aangeboden. stress. "Samen met collega's wordt er sneller gepraat over gezond eten, bewegen en stress".
 

Geen afhakers

Alle deelnemers aan het project hebben na de eerste twee jaar besloten om door te gaan met het aanbieden van fruit op de werkplek. "Terecht", zeggen de initiatiefnemers. "Fruit op het werk is goed voor het imago van het bedrijf, de arbeidsproductiviteit neemt toe, het heeft een positieve invloed op de werksfeer en het leidt mogelijk tot minder ziekteverzuim. Voor de werknemers is het een attent extraatje van de werkgever, het maakt hen bewust van hun gezondheid en het is natuurlijk goed voor de lijn. Daarbij is het uiteraard ook gewoon lekker".
 
Uw werknemers ondersteunen bij het gezonder leren leven? HPHC adviseert u graag. Neem vrijblijvend contact met ons op.
 
Bron: Werkfruit Online 

Geplaatst in:

Kwart werknemers heeft te maken met agressie

Geplaatst op 11.1.2011
"werkgever is verplicht om maatregelen te nemen"

Een op de vier van de medewerkers wordt wel eens uitgescholden op het werk. Meestal door klanten, maar soms ook door collega’s. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Effectory.
 
Vooral personeel in de zorg en van woningcorporaties heeft te maken met scheldpartijen en bedreigingen met geweld. "Dat komt doordat zorg en wonen primaire levensbehoeften zijn, waardoor cliënten sneller emotioneel reageren", zegt Effectory-directeur Arne Barends op Radio 1. Ook is er volgens hem sprake van een verschuiving in mentaliteit. "Noem het maar de verhuftering van de maatschappij, bijvoorbeeld als je kijkt naar bedreiging van ambulancepersoneel."
 

Werkgever verantwoordelijk

Volgens Ton van Nimwegen van de Arbeidsinspectie zijn de bedreigingen behoorlijk. Op Radio 1 zegt hij: "Denk aan een klant bij de sociale dienst die tegen een baliemedewerker zegt dat hij weet waar hij woont of dat hij hem buiten zal opwachten." Ook al kan een werkgever moeilijk voorkomen dat er dreigementen worden geuit, toch is hij volgens de Arbeidsinspectie verantwoordelijk. "We hebben van agressie en geweld een speerpunt gemaakt", aldus Van Nimwegen. "Wij doen er alles aan om de werkgever zo ver te krijgen dat hij de juiste maatregelen neemt." Te denken valt dan aan het melden en registreren van incidenten en trainingen, zodat medewerkers zijn opgewassen tegen verbale agressie en weten wat ze ertegen kunnen doen.
 

Leeftijd maakt verschil

Uit het onderzoek blijkt verder dat vooral jongeren tot 24 jaar te maken krijgen met geweldsdreigingen op de werkvloer, het afgelopen jaar zo’n 35 procent. Dat komt volgens de onderzoekers doordat jonge mensen nog geen sterke positie hebben veroverd en daardoor een gemakkelijk doelwit zijn om tegen uit te vallen, voor zowel collega’s als cliënten. Van de groep 55-plussers geeft 18 procent aan wel eens te maken te hebben met agressie.
 
Bronnen: Effectory, Radio 1
 

Geplaatst in: