HPHC = Samenwerken

HPHC werkt samen met uw medewerkers, leidinggevenden en HR professionals. Gericht op duurzame inzetbaarheid.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.
Vragen? Bel of mail ons.
Vragen? Bel 088 222 5777 of
mail ze via het contactformulier 

Belletje na bevalling niet effectief

Geplaatst op 28.2.2011
Vrouwen die na hun bevalling een telefoontje krijgen van hun baas verzuimen na hun zwangerschapsverlof evenveel als moeders die niet worden opgebeld. Ook werken ze niet harder. Dat blijkt uit onderzoek van het VUmc onder 541 werkende zwangere vrouwen.
 
Op sommige vrouwen heeft het moederschap zoveel impact dat ze lichamelijke of psychische problemen ontwikkelen tijdens het zwangerschapsverlof. Zes weken nadat de vrouwen waren gebeld door hun leidinggevende met felicitaties, werd de helft van hen daarom telefonisch gevraagd hoe het met ze ging. Op deze manier konden gezondheidsklachten snel worden opgespoord en worden verholpen met hulp van de bedrijfsarts, was de gedachte. De andere helft werd niet gebeld.
 

Oprechte interesse

Na een jaar bleek uit het onderzoek dat beide groepen evenveel zorg gebruikten en even productief waren. Ook hun QALY’s, verzuim, kosten en presenteïsme waren gelijk. Volgens de onderzoekers kost een telefoontje om te vragen hoe het gaat alleen maar geld en levert het niets op. Telegraaf-lezeressen zijn het niet allemaal eens met deze aanpak. "Mijn bazen waren oprecht geïnteresseerd", schrijft Truus. "Zonder hun had ik nooit een goede oplossing kunnen vinden. Werken doe je toch echt niet in je eentje. Niet bellen is wat mij betreft verwaarlozing."
 
Bronnen: VUmc, Telegraaf
 Het onderzoek vindt u hier
 

Geplaatst in:

Meer zieke werknemers langdurig thuis

Geplaatst op 18.2.2011

Het ziekteverzuim in Nederland blijft gestaag dalen, bleek onlangs uit nieuwe cijfers van een grote landelijke arbodienst, toch blijkt dat het langdurig verzuim in verschillende sectoren juist is gestegen. Dat melden verzuimnetwerk Vernet en adviesbureau Falke & Verbaan.

"Dat het kortdurend verzuim vorig jaar is gedaald, is een logisch gevolg van het feit dat 2010 een grieparm jaar was", zegt een woordvoerder van Vernet. "Maar deze daling maskeert een sluipend probleem: de stijging van het langdurig verzuim." Die stijging geldt vooral voor de zorgsector.  "Bedrijfsartsen vangen signalen op dat zorgmedewerkers zich steeds meer ingeklemd voelen tussen protocollen en productiecijfers. De kans op chronische overbelasting en verzuim neemt daardoor toe."

Vicieuze cirkel

Ook adviesbureau Falke & Verbaan ziet de afgelopen twee jaar een toename van het langdurig verzuim. "Niet alleen in de zorg, maar ook in andere sectoren", zegt een woordvoerder. "Dat ligt voor een deel aan de huidige WIA. Die vangt een aantal zaken niet op, zoals het wegvallen van het WAO-vangnet." Vaak komen werknemers met gezondheidsklachten niet in aanmerking voor een uitkering, waardoor de werkgever een passende oplossing voor ze moet vinden. In de praktijk blijkt dat vaak moeilijk, waardoor men in een vicieuze cirkel belandt."

"Verzuim meteen goed aanpakken"

Volgens Falke & Verbaan heeft reguliere arbodienstverlening weinig vat op langdurig verzuim en kan inzet van gespecialiseerde dienstverleners uitkomst bieden. Zij combineren medische kennis met gedegen kennis van de werkwijze van het UWV en het arbeidsrecht. Verzuimnetwerk Vernet sluit zich daarbij aan. "Verzuim vanaf het eerste moment goed aanpakken houdt medewerkers tevreden en leidt tot minder langdurig verzuim en lagere kosten." Bron: Vernet, Falke & Verbaan

HPHC helpt u bij het adequaat aanpakken van langdurig verzuim. De professionals van HPHC hebben ruime ervaring in zowel de begeleiding van werkgevers als in werken binnen het UWV. Zo is HPHC een solide basis voor u als werkgever: we brengen gedegen advies uit ten aanzien van het terugdringen van langdurig verzuim én het effectief re-integreren van medewerkers met een arbeidsbeperking.   Informeer over de mogelijkheden.


Geplaatst in:

Werkgever verantwoordelijk voor ski-ongeluk?

Geplaatst op 10.2.2011
´Laat werknemers zich extra verzekeren`
 
De voorjaarsvakantie komt er weer aan en dat betekent voor veel Nederlanders een weekje skiën. Maar wat als een werknemer een been breekt en niet meer kan werken? Is het dan terecht dat een werkgever opdraait voor de kosten van arbeidsongeschiktheid? "Het is oppassen geblazen op dit moment", zegt Hans de Looi, wintersportdeskundige van de ANWB op radio 1.
Doordat de krokusvakantie in alle regio’s op hetzelfde moment valt, wordt er dit jaar grote drukte op de skipistes verwacht. Dat betekent een groter risico op botsingen en dus op letsel, volgens De Looi. Gemiddeld kampen 59.000 op de miljoen wintersportende Nederlanders met skiblessures.
 

 

Kosten verhalen

Mensen die willens en wetens het risico op letsel opzoeken: in hoeverre ben je daar als werkgever verantwoordelijk voor? Volgens advocaat arbeidsrecht Babise de Laive hoeft een werkgever alleen in zeer uitzonderlijke gevallen niet volledig op te draaien voor de kosten. Ze refereert aan een werkgever die door het Gerechtshof in het gelijk werd gesteld toen een werknemer herhaaldelijk thuis kwam te zitten door zijn zaalvoetbal-hobby. Ook werknemers die op wintersport gaan nemen een risico, toch staan ze daarin volledig in hun recht. "Je kan wel onderling afspraken maken met je werknemer. Bijvoorbeeld over de periode waarin hij/zij op vakantie gaat", zegt De Laive. "Als de werknemer wordt aangeskied door iemand anders, kan een werkgever de kosten verhalen op de veroorzaker van het ski-ongeluk. Die persoon is dan aansprakelijk voor de doorbetaling van het loon." 
 
 

 

Extra verzekering

Bedrijfsleider Teunissen van een aannemersbedrijf in Noord-Holland vindt dat de wet niet ver genoeg reikt. "Het is een hard gelag dat je als werkgever op kosten wordt gejaagd door de hobby van je werknemer". Teunissen vindt dat werknemers die bewust risico’s opzoeken verplicht moeten worden een verzekering af te sluiten die de werkgever compenseert in geval van arbeidsongeschiktheid. "Er zou een wet moeten komen waarin de werkgever wat meer wordt beschermd." 

Bron: Radio 1, PremTime

 Beluister de volledige discussie hier.


Geplaatst in: