HPHC = Samenwerken

HPHC werkt samen met uw medewerkers, leidinggevenden en HR professionals. Gericht op duurzame inzetbaarheid.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.
Vragen? Bel of mail ons.
Vragen? Bel 088 222 5777 of
mail ze via het contactformulier 

Werkgever terughoudend over aannemen hiv-patiënt

Geplaatst op 24.5.2011

Bijna de helft van de Nederlandse bedrijven neemt liever geen hiv-patiënt aan. Angst voor besmetting van andere werknemers en een hoog ziekteverzuim liggen daaraan ten grondslag. "Er bestaan nog altijd veel misverstanden onder leidinggevenden over deze chronische ziekte", aldus het Aids Fonds.

Het Aids Fonds liet onderzoek doen door TNS NIPO, waaruit bleek dat tachtig procent van de werkgevers vindt dat mensen het bij een sollicitatiegesprek moeten melden dat ze het hiv-virus hebben. De angst voor besmetting of hoger ziekteverzuim is volgens het Aids Fonds irreeël: "Bij grote bedrijven denkt 40% procent van de leidinggevenden dat een werknemer met hiv vaker verzuimt dan een werknemer zonder hiv. Het virus is tegenwoordig echter niet anders dan andere chronische ziekten."

Betere voorlichting

Een derde van de leidinggevenden wil niet dat de werknemer met hiv in contact komt met klanten, de helft wil niet dat de klanten weten dat een werknemer hiv heeft. "Mensen met hiv komen hierdoor in een enorme spagaat. Aan de ene kant wordt van hen verlangd dat zij hun status binnen het bedrijf onthullen. Aan de andere kant vinden leidinggevenden dat mensen hun hiv naar buiten toe moeten verhullen", aldus het Aids Fonds.  

Werkgeversorganisatie VNO-NCW vindt dat werkgevers beter moeten worden voorgelicht over hiv en aids en is daarover in gesprek met ondernemers, patiëntenverenigingen en het ministerie van Sociale Zaken.

 
Beluister hier een discussie met het Aids Fonds en een ervaringsdeskundige op BNR Nieuwsradio
 

Geplaatst in:

Wajongers in trek op arbeidsmarkt

Geplaatst op 11.5.2011

Steeds meer bedrijven nemen jonggehandicapten in dienst. Dat meldt de Telegraaf. De lijst met bedrijven die iemand uit de Wajong aannemen, wordt volgens de krant steeds groter. De oorzaken: subsidie, de verwachte krapte op de arbeidsmarkt en het aan populariteit winnende maatschappelijk verantwoord ondernemerschap.

Onlangs sprak supermarktketen C1000 met uitkeringsinstantie UWV af dat er bij alle 397 vestigingen een Wajonger aan de slag kan. Er zijn volgens de supermarkt al ruim voldoende aanmeldingen binnen om alle plekken op te vullen. Niet alleen C1000 biedt arbeidsgehandicapten een baan, ook Albert Heijn, KPN, Connexxion, NS, Ikea en het UWV zelf doen het. In 130 cao’s zijn al afspraken gemaakt over het in de dienst nemen van Wajongers.

Subsidie

Een belangrijke reden voor bedrijven om jonggehandicapten een werkplek te bieden is de subsidie die daaraan is gekoppeld. De overheid springt bij in de loonkosten en de werkgevers krijgen de eerste drie jaar een korting op de premies voor sociale verzekeringen. De werknemer kan dus een stuk goedkoper zijn, maar daar staat tegenover dat hij/zij vaak minder hard kan werken. Bovendien moet een Wajonger extra worden begeleid, dat kost tijd. Maar met de verwachte krapte op de arbeidsmarkt kunnen bedrijven alle handen straks goed gebruiken, bovendien zijn steeds meer ondernemers bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen.

‘Het kan beter’

Als het aan het kabinet ligt, kan er nog wel een tandje bij. Staatssecretaris De Krom (Sociale Zaken): "Het is jammer om zoveel arbeidspotentieel onbenut te laten."

Bron: Telegraaf

 Beluister hier een discussie over het aannemen van Wajongers op Radio1 


Geplaatst in:

Werkgevers positief over WIA

Geplaatst op 4.5.2011

Werkgevers zijn positief over de Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA). Volgens MKB-Nederland en werkgeversorganisatie VNO-NCW zijn steeds meer gedeeltelijk arbeidsongeschikten aan het werk sinds de invoering van de wet. Wel pleiten ze voor een no risk-polis in de eerste twee ziektejaren.   

De WIA – opvolger van de WAO – is bedoeld om werknemers te prikkelen om aan de slag te blijven of te gaan. Volgens MKB-Nederland en VNO-NCW werkt dat. Bij de invoering van de wet werd verwacht dat 181.000 mensen zich zouden aanmelden voor de WIA, maar het werkelijke aantal lag aanzienlijk lager: in 2010 ging het om 109.000 arbeidsongeschikten. Ook steeds meer mensen die tot 35 procent arbeidsongeschikt zijn gaan weer aan het werk. "De inspanningen van werkgevers en werknemers om ziekteverzuim zo vroeg mogelijk aan te pakken en later arbeidsongeschiktheid te voorkomen werpen hun vruchten af", aldus de ondernemersorganisaties.

No riskpolis

Om meer arbeidsongeschikten aan het werk te krijgen, pleiten MKB-Nederland en VNO-NCW voor een no riskpolis in de eerste twee ziektejaren. "Re-integratie bij een andere werkgever is een belangrijke element van de WIA. Een no risk-polis maakt het voor een nieuwe werkgever aantrekkelijker om de werknemer al in deze periode in dienst te nemen."

Hulp nodig bij een extern re-integratietraject? Laat u adviseren door de professionals van HPHC.

 Neem vrijblijvend contact met ons op.


Geplaatst in: