HPHC = Samenwerken

HPHC werkt samen met uw medewerkers, leidinggevenden en HR professionals. Gericht op duurzame inzetbaarheid.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.
Vragen? Bel of mail ons.
Vragen? Bel 088 222 5777 of
mail ze via het contactformulier 

Werkgever de dupe van chagrijnig personeel

Geplaatst op 28.6.2011

Chagrijnig personeel kost 30 miljard euro per jaar. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau &samhoud en verzekeraar Centraal Beheer. Mensen die niet lekker in hun vel zitten zijn vaker ziek en dat kost zowel de werkgever als de overheid veel geld.

"Als iemand het niet naar zijn zin heeft, beïnvloedt dat de arbeidsproductiviteit. Met als gevolg een dalende winst en lagere belastinginkomsten" aldus Salem Samhoud van &samhoud. Naast de 30 miljard die werkgevers jaarlijks kwijt zijn aan ontevreden personeel loopt de Nederlandse schatkist ook nog 6 tot 15 miljard euro mis, blijkt uit het onderzoek. "Dat zijn grote bedragen hoor", aldus directievoorzitter van Centraal Beheer Ellen Faber op BNR Nieuwsradio.

Tevredenheid vergroten

Vooral in de ICT, de zorg en bij de overheid groeit de onvrede. "Twintig procent loopt met een donderwolk boven zijn hoofd rond", zegt Salem Samhoud. "Zestig procent heeft er soms last van. Dan mis je 20 tot 30 procent productiviteit." Volgens Samhoud is dit een maatschappelijke ontwikkeling: "Steeds meer mensen zitten niet lekker in hun vel. De verwachting is dat in 2020 een miljoen Nederlanders kampen met psychische problemen. Dat wordt een groot probleem". Volgens de onderzoekers kunnen werkgevers dit voorkomen door te investeren in medewerkerstevredenheid. Als de tevredenheid van personeel tien procent stijgt, kan dat in sommige branches veertig procent meer winst betekenen.

De bedrijfsartsen van HPHC helpen u uw medewerkers tevreden te houden en problemen tijdig te signaleren. Neem vrijblijvend contact met ons op.

 
Bron: Centraal Beheer, &samhoud

Geplaatst in:

Migraine kost werkgevers miljoenen

Geplaatst op 28.6.2011

Jaarlijks kost hoofdpijn werkgevers 5,4 miljoen arbeidsdagen. Migraine veroorzaakt zo een kostenpost van 1,7 miljard euro, meldt de Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatiënten (NVvHP). De ziekte is vaak lastig te herkennen en stuit op veel onbegrip bij werkgevers.

"Een schokkende conclusie", aldus de NVvHP. "Migraine is door de Wereldgezondheidsorganisatie geclassificeerd als een van de 12 meest invaliderende aandoeningen. Helaas wordt in 33% van de gevallen migraine nog niet herkend, wat leidt tot veel ziekteverzuim." Volgens de vereniging is migraine echter goed te behandelen. Goede informatie aan bedrijfsartsen kan veel leed voorkomen en veel geld besparen. 

Genetisch bepaald

Het zijn vooral vrouwen die verzuimen, met 3,3 miljoen dagen ten opzichte van 2,1 miljoen dagen bij de mannen. Uit recent onderzoek van de Harvard Medical School blijkt dat dat genetisch is bepaald. De resultaten zijn mogelijk een doorbraak in de aanpak van migraine, volgens de onderzoekers kan er nu eindelijk worden gezocht naar een effectieve behandeling. Tot nu toe leken de hoofdpijnaanvallen zich bij elke patiënt op een andere manier te manifesteren, waardoor een universele behandeling zinloos leek. Volgens de onderzoekers kan er nu toch gericht worden gezocht naar een behandelingsmethode of zelfs naar een aanpak die migraine kan voorkomen.

De bedrijfsartsen  van HPHC adviseren u over het omgaan met medewerkers die vaak kampen met migraine. Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Bron: Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatinten


Geplaatst in:

Langer doorwerken door Het Nieuwe Werken

Geplaatst op 17.6.2011

Mensen die zelf bepalen wanneer en waar ze werken, werken langer door. Dat staat in de Arbobalans die staatssecretaris De Krom (Sociale Zaken) deze week aanbood aan de Tweede Kamer. Het zogenoemde Nieuwe Werken resulteert overigens niet in een lager ziekteverzuim.

Mensen worden door Het Nieuwe Werken gestimuleerd om langer door te werken, maar voelen zich even gezond als andere werknemers. Ook is er sprake van evenveel verzuim. Uit de Arbobalans 2010 blijkt verder dat steeds meer mensen kunnen en willen doorwerken tot hun 65e. In vier jaar tijd is dit aantal verdubbeld tot 26 procent.

'Goede arbeidsomstandigheden'

De meeste werknemers zijn tevreden over de arbeidsomstandigheden. Toch doen werkgevers er volgens veel medewerkers nog te weinig aan om de werkdruk te verlagen. Een te hoge werkdruk en het maken van herhalende bewegingen worden genoemd als meest voorkomende arbeidsrisico's. 

Minder en korter verzuim

Het ziekteverzuim daalt al jaren en werknemers melden zich minder lang ziek. In 2005 waren werknemers gemiddeld 8,7 werkdagen ziek, in 2009 was dat 7,2 werkdagen. De meeste mensen melden zich nog steeds ziek met griep. De duur van het verzuim wordt vooral bepaald door het al dan niet hebben van psychische klachten: bijna één op de zes verzuimdagen wordt daardoor veroorzaakt.

Bron: Volkskrant, Rijksoverheid.nl

  Lees de Arbobalans hier