HPHC = Samenwerken

HPHC werkt samen met uw medewerkers, leidinggevenden en HR professionals. Gericht op duurzame inzetbaarheid.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.
Vragen? Bel of mail ons.
Vragen? Bel 088 222 5777 of
mail ze via het contactformulier 

Pestloket voor werknemers niet roodgloeiend

Geplaatst op 23.5.2012

Niet meegevraagd worden voor de lunch, genegeerd worden tijdens een overleg of geïntimideerd worden door een chef: een op de drie werknemers heeft wel eens last gehad van pesten op het werk, bleek eerder uit onderzoek van de Universiteit van  Twente en CNV Vakmensen. Een inventarisatie door de vakbond volgde.

Vakbond CNV begon vorig jaar een pestloket, waar getreiterde werknemers terecht konden met hun verhaal. Tegen Intermediair zegt voorzitter Arend van Wijngaarden van CNV Vakmensen dat de telefonische hulplijn het afgelopen jaar niet roodgloeiend heeft gestaan,  in totaal kwamen er 120 telefoontjes.  Wel werd er soms melding gemaakt van serieuze aangelegenheden. "Sommige klachten waren zo ernstig dat we bij de werkgever aan de bel trokken", zegt Van Wijngaarden.  Ook besloten gepeste werknemers zelf op te stappen, zegt de voorzitter van CNV Vakmensen tegen Intermediair: "Als ze hun verhaal vertellen, realiseren ze zich wat een waardeloze club hun organisatie is."

Volgens hem heeft het pestloket vooral een therapeutische functie en is het nog niet duidelijk of het CNV ermee doorgaat. 

Bron: Intemediair


Geplaatst in: Arbo

Natuur verlaagt ziekteverzuim

Geplaatst op 22.5.2012

Werknemers die veel tijd doorbrengen in een groene omgeving, melden zich minder vaak ziek. Investeringen in planten, bloemen en bomen leiden uiteindelijk tot een flinke besparing op de zorgkosten en het ziekteverzuim, blijkt uit onderzoek van KPMG.

"Door meer groen aan te leggen in stedelijke gebieden voelen  bewoners zich prettiger en gaan ze meer bewegen", aldus het onderzoeksrapport. De aanleg van meer groen kan er volgens KPMG dan ook toe leiden dat mensen zich minder vaak ziek melden.

Uit de berekeningen van KPMG blijkt dat het aanleggen van 10% meer groen in de Nederlandse woonomgeving een besparing van zo’n 400 miljoen euro op de kosten van zorg en ziekteverzuim zou kunnen opleveren. Het aantal ziekmeldingen zou omlaag gaan met 57.000, wat werkgevers 328 miljoen euro zou besparen. Meer groen in hun omgeving heeft volgens KPMG vooral een positief effect op mensen met depressies en angststoornissen.

Overigens moeten de geschatte besparingen op de kosten van zorg en ziekteverzuim volgens de organisatie vooral worden gezien als een aanmoediging om dit beleidsterrein nader te onderzoeken.  

Bron: KPMG

 Lees het hele rapport hier 


Geplaatst in: Preventie, Werk en lifestyle

"Praat met werknemer over thuissituatie"

Geplaatst op 1.5.2012

Je werk goed doen en genoeg tijd overhouden voor een gelukkig privéleven: de meeste Nederlanders hebben het erg moeilijk om dat voor elkaar te krijgen. Uit onderzoek van Maurice de Hond in opdracht van SBI training & advies blijkt dat maar dertien procent van de werknemers balans heeft gevonden tussen werk en privé. Werkgevers die ziekteverzuim willen terugdringen, zouden meer met hun personeel moeten praten over zaken die thuis spelen, aldus SBI.

Vooral mensen met een baan van meer dan 28 uur per week met kinderen in de basisschoolleeftijd vinden deze combinatie buitengewoon ingewikkeld. 

De meeste werknemers hebben er geen moeite mee wanneer de werkgever de balans tussen werk en privé aan de orde stelt, blijkt uit het onderzoek. Een kwart vindt dat de werkgever daar niets mee te maken heeft. Toch bespreekt ruim 80% van de werknemers dit onderwerp zelden of nooit met de werkgever. Als het wel ter sprake komt, vraagt dit van werkgevers de nodige tact, meent SBI-adviseur Mirjam Schaap.  Vrouwen hebben volgens haar meer behoefte om privézaken met de werkgever te bespreken dan mannen.

De stress die werknemers ervaren doordat zij werk en privé moeilijk kunnen combineren kost de werkgever volgens SBI geld. "Zeker in een economisch moeilijke tijd waarin meer werk verricht moet worden met minder mensen, wordt het combineren van werk en privé er niet eenvoudiger op. Werkgevers en werknemers moeten daarom met elkaar in gesprek over de balans tussen werk en thuis", vindt Schaap. "Dat leidt tot meer begrip en minder kosten."

Bron: SBI


Geplaatst in: Preventie