Aanvullende informatie

ZD-CODE
Wij maken gebruik van digitale aanlevering bij het CBR.
Neem uw ZD-CODE mee!

Rijbewijskeuring plannen bij HPHC

Laden...

Rijbewijskeuring
Sinds 2005 bent u bij het verlengen of aanvragen van een rijbewijs in categorie 2 (groot rijbewijs CDE) verplicht een medische keuring te ondergaan. Hiervoor kunt u terecht bij de geregistreerde bedrijfsarts op het HPHC-kantoor in Amersfoort. Onze bedrijfsarts voert ook keuringen uit voor de chauffeurspas personenvervoer (autobus). HPHC verricht geen ‘Taxipas’ keuringen.

Waarom Onze Arbodienst HPHC?

  • Wij nemen de tijd voor u
  • Directe aanlevering van de keuringsresultaten bij het CBR door gebruik van de ZD-code
  • Keuring vindt plaats in een medische onderzoeksruimte
  • Jaarlijkse controle op medische apparatuur en onderzoeksruimte

Kosten en betaalwijze

Rijbewijskeuring CDE € 75,00 (incl. 21% btw).

Chauffeurspas personenvervoer (autobus) € 75,00 (incl. 21% btw).

Rijbewijskeuring CDE en een chauffeurspas personenvervoer (autobus) € 100,00 (incl. 21% btw).

U kunt alleen betalen met pin.

Afspraak voor rijbewijskeuring wijzigen

Met de bevestigingsmail kunt u de afspraak online wijzigen. Het wijzingen van de afspraak is kosteloos. Als u uw mobiele nummer heeft opgegeven als telefoonnummer dan ontvangt u van ons een herinnering SMS.

Geregistreerde bedrijfsarts voor CDE rijbewijskeuringen

Volgens de richtlijn van het CBR moet de keuring verricht worden door een geregistreerd bedrijfsarts of een arts van een gecertificeerde arbodienst (lees hier meer op de website van de rijksoverheid). Gebeurt dat niet, dan kan het zijn dat de keuring opnieuw gedaan moet worden door de juiste professional.

De bedrijfsarts van Onze Arbodienst HPHC is een geregistreerd bedrijfsarts (een medisch specialist). Dit is de link naar het BIG register van onze bedrijfsarts.

Lees hier meer over de kwaliteit van onze keuringen.

Wat moet u meenemen voor uw rijbewijskeuring?

  • Uw rijbewijs of een ander legitimatiebewijs
  • Uw keuringsverslag (zonder dit document kunnen wij geen keuring verrichten). Neem hiervan een papieren versie mee: mocht er een storing zijn bij ZorgDomein dan vult de bedrijfsarts de papieren versie in. Het CBR heeft u dit bestand gestuurd bij uw aanvraag voor (de verlenging van) het groot rijbewijs
  • De ZD-code. In de begeleidende brief van het CBR staat in de meeste gevallen een ZD-code. Hiermee kan de bedrijfsarts uw verslag digitaal aanleveren bij het CBR. Dat levert tijdwinst op, want u hoeft het verslag niet op te sturen. Heeft u geen ZD-code? Dan stuurt u zelf het ingevulde verslag per post op, na afronding van het onderzoek. (Vergeet in dat geval niet een kopie te maken van het keuringsverslag, in de post kan uw verslag kwijt raken!)
  • Een schoon potje met urine (een potje kunt u kopen bij de apotheek). Als u dit niet heeft dan krijgt u die tijdens de keuring. U moet dan wel urine kunnen afstaan op dat moment
  • Indien u medicatie gebruikt: een lijst met de medicatie en dosering die u op dat moment gebruikt
  • Uw bril en/of contactlenzen indien u die gebruikt (voor contactlenzen neemt u de verpakking of een print van de opticien mee waar de sterkte op staat)

Rijbewijs keuringslocaties, Amersfoort (Vathorst), Nijkerk, Bunschoten-Spakenburg eo.

De rijbewijskeuring vindt plaats op het kantoor van HPHC aan de Rigaweg 5 Amersfoort. Een ideale locatie als u woonachtig bent in een van de volgende plaatsen: Bunschoten-Spakenburg, Nijkerk, Nijkerkerveen, Amersfoort, Eemdijk, Hoogland, Hooglanderveen, Leusden, Barneveld, Putten, Harderwijk, Hilversum, Soest, Baarn, Eembrugge, Voorthuizen, Huizen of Laren.