Aanvullende informatie

ZD-CODE
Wij maken gebruik van digitale aanlevering bij het CBR.
Neem uw ZD-CODE mee!

Rijbewijskeuring
Sinds 2005 bent u bij het verlengen of aanvragen van een rijbewijs in categorie 2 (groot rijbewijs CDE) verplicht een medische keuring te ondergaan. Hiervoor kunt u terecht bij de geregistreerde bedrijfsarts op het HPHC-kantoor in Amersfoort. Onze bedrijfsarts voert ook keuringen uit voor de chauffeurspas personenvervoer (autobus). HPHC verricht geen ‘Taxipas’ keuringen.
Laden...

Rijbewijskeuring online inplannen

Hierboven kunt u uw keuringsafspraak inplannen. Nadat u de afspraak heeft ingepland ontvangt u van ons een bevestigingsmail. In die mail vindt u meer informatie over het onderzoek en kunt u nalezen wat u op de dag van het onderzoek mee moet nemen. 

Wij doen alleen categorie 2 keuringen (groot rijbewijs – CDE) geen categorie 1 keuringen (B rijbewijs en/of 75+ keuringen). Wij doen geen ‘Taxipas’ keuringen.

Afspraak voor rijbewijskeuring wijzigen

Met de bevestigingsmail kunt u de afspraak online wijzigen. Tot 24 uur van tevoren is dat kosteloos. Wijzigt u de afspraak minder dan 24 uur voor de afspraak, dan betaalt u 50% van de kosten. Zonder afzegging wordt het volledige tarief in rekening gebracht. Hiervoor ontvangt u van ons een factuur.

Wat moet u meenemen voor uw rijbewijskeuring?

  • Uw rijbewijs of een ander legitimatiebewijs
  • Uw keuringsverslag (zonder dit document kunnen wij geen keuring verrichten). Neem hiervan een papieren versie mee: mocht er een storing zijn bij ZorgDomein dan vult de bedrijfsarts de papieren versie in. Het CBR heeft u dit bestand gestuurd bij uw aanvraag voor (de verlenging van) het groot rijbewijs
  • De ZD-code. In de begeleidende brief van het CBR staat in de meeste gevallen een ZD-code. Hiermee kan de bedrijfsarts uw verslag digitaal aanleveren bij het CBR. Dat levert tijdwinst op, want u hoeft het verslag niet op te sturen. Heeft u geen ZD-code? Dan stuurt u zelf het ingevulde verslag per post op, na afronding van het onderzoek. (Vergeet in dat geval niet een kopie te maken van het keuringsverslag, in de post kan uw verslag kwijt raken!)
  • Een schoon potje met urine (een potje kunt u kopen bij de apotheek). Als u dit niet heeft dan krijgt u die tijdens de keuring. U moet dan wel urine kunnen afstaan op dat moment
  • Indien u medicatie gebruikt: een lijst met de medicatie en dosering die u op dat moment gebruikt
  • Uw bril en/of contactlenzen indien u die gebruikt (voor contactlenzen neemt u de verpakking of een print van de opticien mee waar de sterkte op staat)

Kosten en betaalwijze

Voor een rijbewijskeuring of chauffeurspas personenvervoer (autobus) betaalt u € 75,00 (inclusief 21% btw).
Wilt u zowel een rijbewijskeuring als een chauffeurspas personenvervoer (autobus), dan betaalt u € 100,00 (inclusief 21% btw).
U kunt alleen betalen met pin.

Rijbewijs keuringslocaties, Amersfoort (Vathorst), Nijkerk, Ermelo eo.

De rijbewijskeuring vindt plaats op het kantoor van HPHC aan de Markenhaven 25-A, 3826 AC, Amersfoort (Vathorst). Een ideale locatie als u woonachtig bent in een van de volgende plaatsen: Bunschoten-Spakenburg, Nijkerk, Nijkerkerveen, Amersfoort, Eemdijk, Hoogland, Hooglanderveen, Leusden, Barneveld, Putten, Harderwijk, Hilversum, Soest, Baarn, Eembrugge, Voorthuizen, Huizen of Laren.